top
Indtast venligst dit brugernavn og adgangkode:
Glemt din adgangskode?
Print side  Tilføj til favoriter  E-mail side 
 

Spilleregler

Opgaven for gruppen er i første omgang at vælge en række tiltag, hvor I samlet reducerer CO2 udledningen i jeres boligafdeling med 10 % de næste 3 år. Det foregår således:

Vælg en spilfører, som skal starte med at læse punkt 1-7 for de andre, hvorefter I starter spillet.

1.

Hver spiller vælger en brik som sættes på START. Spillekortene med CO2-tiltag lægges ved siden af spillepladen emnevis (hver farve for sig). Del bunken for ”Varme” i to.

2.

Den første spiller slår nu én gang med terningen og brikken flyttes det antal felter, som øjnene viser.

3.

Spilleren tager nu den bunke spillekort, som hører til feltet og vælger frit det tiltag, som han/hun umiddelbart synes bedst om.

4.

Lander du fx på ”varmt vand”. Skal du vælge et at de tilhørende spillekort der hedder ”varmt vand” – du skal ikke bare tage det øverste kort, men udvælge det tiltag, som DU synes kunne være godt at gennemføre her i din boligafdeling. Se også bagsiden. Du lægger det valgte spillekort hos dig selv og lægger resten tilbage.

5.

På hvert kort er anført, hvor mange kg CO2, der spares med tiltaget. Endvidere er der anført point-tal for påvirkning af huslejeudgiften og for besparelsen på energiregningen. Hvis point på ”besparelse” er højere end på ”udgift” er det udtryk for, at det over en årrække er en økonomisk fordel at gennemføre tiltaget. På kortet er endvidere med point antydet, HVEM der skal yde en indsats for at opnå CO2-besparelsen – jo højere point, jo større indsats.

6.

Den næste spiller slår sit slag, mens den første spiller udvælger sit spillekort – du skal således ikke vente, til denne er helt færdig.

 

7. Terningen fortsætter rundt fra spiller til spiller og vi stopper først, når vi TILSAMMEN har udvalgt spillekort, som sammenlagt reducerer med eksempelvis mindst 800 kg CO2. Spilføreren holder styr på, hvornår der er valgt spillekort nok (brug bagsiden af resultatarket).

Fortsættes på næste side


Spilleregler


Energi & Miljø Vest: Aaparken 2, 7400 Herning l Øst: Heimdalsvej 7 C, 3600 Frederikssund Tlf.: 76 88 76 50
Sitemap Privacy statement
Copyright © Energi & Miljø - All Rights Reserved.

Media2 Content Management System by Media2.